Suzuki Jimny ile yola devam
Kocaoğlanı sattıktan sonra , aklım hala Suzuki Samurai‘daydı. Ancak tek araç olarak kullanıma pek uygun olmadığı için güncel versiyonu olarak gördüm Suzuki Jimny’de karar kıldım.
Araştırmalar sonucunda aklıma yatan 2004 Model Düz Vites bir Jimny’i nihayet buldum. Güzel olan tarafı, aracın ilk bakımından itibaren yapılanları servis kitapçıkları vs.. her şeyin duruyor olmasıydı.
Aldığımda araç tamamen standarttı, tabi ki birazdan göreceğiz rahat durmadık 🙂
Bu araçta amacım hem gündelik kullanıma uygun , hem karda kışta beni üzmeyecek, hemde hafif arazi parkurlarında beni yarı yolda bırakmayacak bir araca sahip olmaktı.
Peki bugüne kadar neler yaptık ?
- Snorkel Montajı
- 3.5cm Get yükseltme
- Jantlara offset vererek iz genişliği arttırma
- 215x75x15 BF Goodrich AT KO2 lastikler
- NGK Iridium Buji
- K&N Kutu içi performans filtresi
Bunlar keyfili bir şekilde aracı kullanabilmem için gerekli olanlardı, bunların dışında tabi ki bakımlarını A’dan Z’ye gerçekleştirdik. Ufak tefek kozmetik dokunuşlar yaptık.
- Periyodik bakım ( Yağlar, sıvılar, filtreler )
- Debriyaj Seti Değişimi
- Fan Termik değişimi
- Fren Bakımı (Balatalar, Kaliperler )
- Aks Bilya, keçe değişimleri
- Kırık olan ön sis farlarının Led sislerle değişimi
- Cam Filmleri
- Gösterge paneli, klima paneli aydınlatmalarının led ampüllerle değişimi
Önemli olan bu süreçlerden sonra Jimny tatmin etti mi ?
Tatminkarlık aslında ne istediğiniz alakalı bir konu.
Benim beklentilerimi tam anlamıyla karşıladı. Düşündüğüm koşulların her birinde beni üzmeden yol arkadaşı oldu. Tabi ki negatif yönleri var nedir bunlar. 1.3 litre hacminde ki motor emsal motorlara göre fazla yakıyor, bunun sebebi aracı yürütebilmek için devirli kullanmanız şart bu da yakıtı olumsuz yönde etkiliyor. Maksimum 120 Km/h ile stabil bir şekilde yolculuk edebilirsiniz ki rampalarda bu hızla çıkmanız zor. Ayrıca araç içinde uğultu coğalıyor.
Gelelim dünden bugüne fotoğraflara ;